mandag den 1. januar 2007

Ungdomshusets nytårstale

Lige som Majestæten og Statsministeren holder Ungdomshuset nu også nytårstaler. Der er åbenbart et overhovede af Ungdomshuset alligevel, en dronning uden navn, men med stor paryk, sort flag og det hele.

Kilde: politiken.dk

Dronningen af Ungdomshuset fremstammede en tale, der på flere punkter var atypisk for de autonome: der var sammenhængende sætninger og en anelse forbedret retorik. Som sædvanligt kun en-vejs retorik, men det er da fremgang.

De autonomes forskruede retorik fortsætter i en lind strøm. Når en løgn bliver gentaget nok gange, så er det jo sandt? Nåh, nej. Intet nyt under solen: de unge er lige så paranoide som de altid har været. De taler om en 24 års historie, men de fleste af de nuværende unge var ikke engang født dengang kommunen købte huset i 1982 :) Propaganda-maskinen fortsætter. En ting er dog klarere end nogenside: det eneste de unge søger er konfrontationen.

Talen fra den nykronede autonomdronning indeholder intet visionært, kun en gang ego-retorik for at retfærdiggøre deres vold og trusler om vold. Det er utroligt så ego-centrerede de unge er, men selvfølgeligt normalt for teenagere. De fleste aktivister påstår i det mindste, at de arbejder for noget visionært, men med Ungdomshuset er det kun for at opnå noget helt specifikt materielt. Som et lille barn, der skrigende holder fast i et andet barns legetøj.

Vi har at gøre med unge teenagere, der tror de ved det hele, men så måske alligevel ikke. De unge fatter intet af den politiske proces, hvordan retssystemet virker endsige hvordan man indgår som borger i et demokratisk samfund. Men de kommer til at lære det på den hårde måde: anholdese, domfældelse og så en tur gennem kriminalforsorgen.

Det var særligt sjovt at se den unge dronning omtale Ritt Bjerregaards formodning om, at der findes to forskellige grupper unge i huset. De kreative unge, der søger kulturen og så de voldelige autonome. Det er simpel logik, at det hænger sådan sammen. Og Ungdomshuset prøver desperat at tale om, at der kun er én gruppe. Hvor dumme tror de vi er? Jeg kender folk, der har talt med netop de moderate unge og som udtrykker, at de gerne vil volden til livs. De viser bare, at de voldelige autonome sidder på magten og kun forsøger at sløre det gennem deres maskerede talsmænd. Selvfølgeligt ryster de autonome i bukserne over at sandheden måske kommer frem: en lille folk voldelige autonome terroriserer alle både i og udenfor Jagtvej 69.

Det er synd de unge er blevet misbrugt af Fonden, der nu åbenbart helt har trukket deres hjælp tilbage. Og Enhedslisten, der har slået politisk plat på situationen. Som jeg har spekuleret før, så er Fondens kasse jo også tom, ok, måske lidt gammelt lommeuld. De glade givere til Fonden var måske fiktive, ihvertfald hemmelige, opfundet til formålet: pressedækning for at få politikerne på gaden.

Nu kan vi københavnere bare vente på, at Københavns Politi med hjælp fra mange politikredse tager fat om nældens rod, og få rykket det ukrudt væk fra Nørrebro og København. Det bliver åbenbart kun med magt, men de unge søger jo magtanvendelsen på barrikaderne. Nogen mennesker bliver opstemte af at blive straffet, her har vi et eksempel på en hel gruppe.

Når man ikke vil lytte, så må man føle, som min gamle bedstefar altid siger.

Ingen kommentarer: