søndag den 7. januar 2007

Ungdomshusets: for nærrige til at købe huset da det var til salg

Der har flere steder på nettet været spekulationer om, hvem den første køber af Ungdomshuset var. Kommunen valgte at sælge Jagtvej 69 til et aktieselskab kaldet "Human A/S", der var tegned ved en advokat Inger Loft.

Nogle konspirationsteoretiskere mener, at det bare var en stråmand/kvinde for Faderhuset. Men det er slet ikke så oplagt. Faktisk prøvede Inger Loft at komme i kontakt med de unge og ville lave en aftale med dem, men det ender som alt andet med de autonome: i chikane, hærværk af hendes private bolig, en spand vand i hovedet.

Faktisk bød de unge på huset, men bød alt for lavt! Da Human A/S købte huset i år 2000 var der 3 bud om huset: de unge (2 millioner kr.), Faderhuset (2,2 millioner kr.) og så Human A/S (2,6 millioner kr.). Kommunen valgte det højest bud. (se http://www.jp.dk/kbh/artikel:aid=4141204/)

Det mest sansynlige er at Inger Loft er løbet sur i sagen, og valgte at sælge til næst-højest bydende. Det virker da logisk. Sjovt at se, at de unge faktisk kunne have købt huset, men de var for nærrige!

Ungdomshusets køber udsat for hærværk
Politiken lørdag: (17. nov 2000
kl. 22:30)

Kun få timer efter at advokat Inger Loft med en politisk vedtagelse på Københavns Rådhus var blevet ejer af det omstridte Ungdomshus på Jagtvej, fik hun en vred kvittering. Natten til fredag blev Lyngby Politi alarmeret, fordi der var hærværk på advokatens private villa i Skodsborg. Med graffiti stod der malet »Hattedame« på hoveddøren, og en anden hilsen karakteriserede den nybagte ejer som »Lortekælling«. Med udgangspunkt i den vrede, både Ungdomshusets brugere og andre ungdomsgrupper i København føler på grund af salget, frygter talsmand Mogens Petersen yderligere uro. »Jeg håber det virkelig ikke, men jeg vil blive overrasket, hvis det ikke sker. Det behøver ikke at være fra Ungdomshuset, balladen kommer, men der findes mange ungdomsmiljøer, som bare venter på en sag. Med købet af Ungdomshuset har den lille dame fra Skodsborg foræret dem en sag«, siger han.

Den uvenlige modtagelse fik Inger Loft selv at føle, da hun i går fra morgenstunden besøgte sit nye domæne. Det kom der ingen dialog ud af. I stedet fik hun en spand vand i hovedet. Det tager hun nogenlunde roligt - ikke mindst i betragtning af det, hun ser som alternativet: At de unge risikerede at blive smidt ud af huset. »Så var der gået en kædereaktion i gang med gadekamp, og så havde politiet grebet ind, og så havde de fået på puklen for det. Samfundet har ikke brug for al den konfrontation, og jeg vil nødig se Danmark som et voldssamfund«, siger Inger Loft. Beslutningen om at sælge til advokaten blev taget med et stort flertal. Socialdemokratiet og de borgerlige partier stemte
for, mens venstrefløjen sagde nej. Inger Loft overtager ejendommen på Jagtvej 1. december. I øjeblikket har Ungdomshuset en driftsaftale med KUC, og umiddelbart kører aftalen videre trods ejerskiftet. Når Ungdomshusets brugere er så vrede over overtagelsen skyldes i det ifølge Mogens Petersen, at de ikke har kunnet få vished for, om Inger Loft agter at køre videre med samme aftale. Hun har tidligere tilkendegivet, at huset fortsat skal bruges til socialt arbejde for unge.

»Hun siger, hun vil have indflydelse. Den lille dame har ikke fattet, at indflydelse på Ungdomshuset får man, når man møder op på fællesmødet. Vi taler simpelt hen ikke samme sprog, og hun virker meget, meget naiv«, siger Mogens Petersen, som trods de mange trakasserier i årenes løb med Københavns Kommune i dag til sammenligning mener, »at det trods alt var meget nemmere at snakke med embedsmændene på Rådhuset. De ved i det mindste, hvad vi laver«. Kriminalkommissær Steen Nonbo Sørensen, Lyngby Politi, oplyser, at stationen har skærpet overvågningen omkring Inger Lofts adresse for at undgå yderligere hærværk.

Ingen kommentarer: