søndag den 7. januar 2007

Ungdomshuset år 2000: ren chikane af ny køber

Da Ungdomshuset blev sat til salg, svarede de unge med at sætte en banner på huset om, at de var voldspsykopater.

En modig køber, Human A/S v. advokat Inger Loft, turde alligevel godt at byde på hus, og vandt budrunden. Om hun vidste, at hun ville blive udsat for hærværk og chikane fra de unge er uvist.

Det er oplagt, at Inger Loft måtte vige pladsen for en mere tålmodig og hårdhudet køber, Faderhuset.

Jyllands Posten København Offentliggjort den 17/11-2000 kl.22:29 Af NIELS DITLEV

Grov chikane mod køber af ungdomshus

»Jeg var ikke selv hjemme, men de har holdt mine børn og min mand vågen hele natten. Det kan jeg selvfølgelig ikke acceptere,« siger advokat Inger Loft.

Det siger hun efter, at en gruppe unge opsøgte hendes private bopæl torsdag nat. Chikanen var formentlig en udløber af, at et solidt flertal i Københavns Borgerrepræsentation torsdag aften besluttede at sælge det omstridte Ungdomshus på Jagtvej til selskabet Human A/S, som Inger Loft repræsenterer.

Kriminalkommissær Steen Nonbo Sørensen fra Lyngby
Politi siger, at man ser med stor alvor på episoderne, som man nu vil gå i gang med at efterforske. Der er blandt andet tale om, at personer har råbt ukvemsord til familien indendøre og malet graffiti på døren. Politiet havde øget patruljering foran huset hele natten, men gerningsmændene havde altså held med at udføre chikanen mellem disse patruljeringer. Inger Loft besluttede fredag morgen at tage ud i Ungdomshuset for at bede de unge om at holde sig væk fra hendes familie. Hun kom ikke ind i huset, men fik til gengæld som en særlig hilsen en pose vand i hovedet.

Mogens Petersen fra Ungdomshusets pressegruppe afviser meget kategorisk, at hærværket på hendes bolig har forbindelse med aktivisterne i ungdomshuset. »Men vi kan ikke holde styr på alle folk. Der er så meget vrede over politikernes beslutning. Og vi har før set, at det kan føre til vold,« siger han og siger om Inger Loft, at hun ikke "fatter en meget af det hele". Inger Loft bedyrer dog over for JP København, at hun ikke har tænkt sig at give op trods hærværk og vand. Hun ønsker endnu ikke at oplyse, hvem der står bag Human A/S - ud over at hun selv er involveret. Tidligere har den tidligere fodboldspiller og EM-helt Kim Christofte bekræftet, at han overvejer at gå med i Human A/S og har deltaget i møde med aktivisterne.

Human A/S ønsker at drive Ungdomshuset videre med de funktioner, det har i dag. Dog har Inger Loft og Human A/S ikke ønsket at give de unge garanti om, at de unge selv skal kunne bestemme alt. Human A/S har købt huset for 2,6 mio. kr.

Ingen kommentarer: