lørdag den 6. januar 2007

Voldelige har helt frit spil i Ungdomshuset

Når kommunen henvender sig til Ungdomshuset kommer der enten ikke noget svar, eller også er det mærkelige slagord som "Ungeren Blir!" og perfide bemærkninger.



Voldelige har helt frit spil i Ungeren. Når der ikke er nogen ledelse, der kan gribe ind og sætter grænser for galskaben, så ser man et hus, der inviterer autonome unge fra udlandet og smadrer hele området omkring huset.

De unge har kun et mandagsmøde, hvor alle de tilstedeværende skal være enige om at beslutte noget. Det betyder at de voldelige og kampivrige nemt kan modsætte sig ethvert forsøg fra moderate unge om forhandlinger om et nyt hus og stop for volden.

Information har interviewet nogen af de unge:


De unge i Ungdomshuset har ifølge Rasmus Willig valgt den type af organisationsstruktur, som vi også kender fra Christiania, hvor der ikke er nogen fælles ledelse. "Så længe de har den type af intern struktur, er det i en tilspidset situation så godt som umuligt at få klare entydige budskaber fra de
unge. Den struktur kan fungere fint under normale omstændigheder, men i sådan en situation er det de stærke interne kræfter, eller de typer af kræfter, der er voldelige, som får frit spil. Der er ikke en ledelse til at stoppe dem, og de kan selv agere ledelse ad hoc," siger han.Birgit Jensen erkender, at den interne organisationsstruktur kan være en udfordring."Vi går til møder konstant lige for tiden. Vi vil jo ikke have nogen ledere, og så snart nogen prøver på at bestemme over andre, så vil vi ikke være med. Vi forsøger, at forholde os til de hierarkier, der er, og som man desværre ikke kan undgå. Men vi er jo heller ikke professionelle, og vi sidder da nogen gange til mandagsmøderne og tænker: 'Hvordan skal vi forholde os til det her?'. Men vi prøver, så godt vi kan,"
siger hun.


http://www.information.dk/InfWebsite/FremvisningPHP/Common/Information.php?pShow=TryktAvis/TAvVis.php&pTAvVis=208753

Ingen kommentarer: