søndag den 7. januar 2007

Ungdomshuset: sure aktivister i pressen

Under en VU demonstration den 6. januar 2007 var de autonome på banen igen. Fordi de autonome så, at nogle nazister også var dukket op, angreb de autonome med flasker. Det eneste politiske virkemiddel de har er at kaste med ting.



På debatforum for de autonome er der diskussioner om der ikke kan findes mere kreative måder at lave aktioner på. Men de autonome er frustrerede over, at andre aktioner ikke giver nogen pressedækning. Så brosten/flasker/kanonslag/etc er det eneste der virker.


Det virker på én bestemt måde: de autonome bliver taget af politiet, der efterhånden er blevet rigtigt gode til det, og nu har politiet kapacitet til at tilbageholde hundredevis af aktivister, der bliver kørt væk i blå busser.


Og ja, det giver pressedækning! Meget! Men er det pressedækning, der hjælper de autonomes sag? Hmmm... Lad os se hvordan billederne altid er i medierne:
  1. De autonome sidder ned på jorden, så de ikke er større end en hund, eller de autonome ligger ned, med hovedet mod asfalten

  2. De autonome sidder i håndjern, eller bundet med hænderne på ryggen

  3. Hætterne/hjelmene bliver taget af de autonome, så man kan se deres sure ansigter

  4. De anholdte autonome har en sværm af pressefotografer omkring dem, som var det et andet freak-show.

  5. Store, høje politifolk ligger ovenpå de autonome, eller står stolte ved siden af, som en stolt jæger, der har nedlagt noget vildt.

De autonome burde da i det mindste smile! Deres mødre og fædre er jo enten stolte eller flove, men de unge kunne da i det mindste se glade ud. De autonome har jo netop fået, hvad de tiggede om: pressedækning og den konflikt som de så gerne ville have.

Smil, du er på!

Ingen kommentarer: