torsdag den 4. januar 2007

Enhedslisten, Fonden har holdt de unge for nar

Tiden nærmer sig for rømningen af Jagtvej 69. Langt om længe opfyldes rettens ord for hvem, der er de retmæssige ejere af ejendommen.


Undervejs i hele forløbet har en række personer og organisationer forsøgt at "hjælpe de unge" med at bevare huset. Det har muligvist været vel ment. Som bjørnen, der vil slå en flue ihjel på sin ven der sover. Men kommer til at slå vennen i ansigtet. En såkaldt "bjørnetjeneste". Eller var der tale om mere ondsindet politisk manipulation?

Fonden Jagtvej 69 har i månedsvist holdt de unge i kog med en forventning om at huset faktisk kunne købes for alle fondens millioner. Selv om huset aldrig var sat til salg og ejeren netop havde været en årelang retssag for at beholde huset.


Enhedslisten, der råbte op om landsplansdirektiver, lokalplaner og evindelige snak om politikernes ansvar. Selv om der hverken i Folketing og Borgerrepræsentationen har været det fjerneste flertal for disse magtfordrejende indgreb. Og der i årevis har været flertal for lukning af Undomshuset.


Politiken har også været utroligt emsig med at finde historier om at huset var fredet - det var det så alligevel ikke, samt utallige ligegyldige historier om Ritt og Faderhusets samtaler, for at vise, at de unge var svigtet af politikerne. Igen. Der her ikke i rigtigt mange år været det fjerneste politiske flertal for Ungdomshuset.


En privat forening har endda lokket de unge til "konfliktløsning" på vegne af en række organisationer på Nørrebro. Men inviteret blev kun de unge, Ritt og husets ejer. Selv om husets ejere jo klart har sagt at huset ikke var til salg. Og konfliktfolkene glemte at invitere Fonden, der jo havde lovet et hus til de unge, som de løb fra.


Men mon ikke det har skaffet nogle stemmer, solgt nogle aviser og skaffet den PR som de mange "hjælpere" jo samtidigt fik. Men hvad fik de unge? Ingenting, de står, hvor de altid har stået. Huset ér ikke deres og har aldrig været det. Men de unge er da varmet godt op med forventninger, som ingen - ingen - nogensinde havde planer om at opfylde.


Det er en skændsel at se så mange udnytter naive unge, der jo vil tro på hvad som helst. Hvis de "hjælpere" ønskede det bedste for de unge, så havde de hjulpet dem med at forstå hvordan den politiske proces virker og hvordan retssystemet og ejendomsretten betyder for dem.


De autonome har jeg absolut intet tilovers for, for de søger alene konfrontationen. Men de stakkels kreative unge er blevet ofre for et politisk spil på den yderste venstrefløj, som de ikke selv har gennemskuet. Jeg håber de finder sig til rette med kommunens mange andre tilbud.

Ingen kommentarer: