onsdag den 3. januar 2007

500 tåber på Nørrebro

To medlemmer af Borgergruppen for Ungdomshuset, Mette Munk Hansen and Esben Olsen, har den 3. januar 2007 skrevet et åbent brev til Københavns Politi.

Det er et af den slags breve, der hører hjemme i skraldespande (se nedenfor), for indholdet er ikke et frimærke værd.

Jeg mindes de tåbelige forældre der gik rundt og fotograferede deres egne unge, mens de deltog i autonom-aktioner, så de kunne dokumentere politiets påståede "overgreb". Disse underlige forældre måtte bagefter indse det var en fejl. Utallige mennesker er generet af de unge på Nørrebro og alligevel er disse påståede 500 mennesker for rottereden på Jagtvej 69. Disse mennesker må være både døve og blinde, når de ønsker så voldelige og truende autonome som nabo!

Åbent brev til Københavns politi 3 jan 07

Åbent brev til Københavns Politi.Vi er ganske mange beboere på Nørrebro, der ser frem til den kommende rydning af Ungdomshuset på Jagtvej 69 med stor bekymring. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi som udgangspunkt mener at hele sagen om salget og de efterfølgende retssager er en stor politisk skandale. Der er sagt og skrevet meget om Ungdomshuset, men et faktum er det, at der igennem 24 år er blevet præsenteret et unikt kulturtilbud på adressen Jagtvej 69. Både for gæsterne, men så sandelig også for de aktivister der, - altid ulønnet, har drevet kulturhuset.

Det vælger kommunen at sælge. Da kommunens udgifter til selve driften af Ungdomshuset har været forsvindende små, ser vi det i borgergruppen som et opgør med aktivisterne og brugerne af Ungdomshuset mere end som en gennemtænkt
økonomisk beslutning.Politikerne har siden salget forholdt sig passive. Retten har talt. Ejerne af huset har krævet brugerne sat på gaden og nu er det så at I, - i politiet endnu en gang skal ind og agere samfundets skraldemænd. I om nogen ved hvor voldsom en rydning af Ungdomshuset vil blive og hvor meget uro det vil give her i bydelen, og i København generelt i lang tid fremover.

En uro som ikke kun vil indbefatte Ungdomshusets bruger, men hurtigt vil brede sig til andre ungdomsgrupper i byen.Vi vil her, inden helvede bryder løs i vores gader, gerne komme med en opfordring til jer. LAD VÆRE MED AT RYDDE JAGTVEJ 69.I har et valg. - I kan vælge ikke at være en del af denne konflikt. I kan kræve af politikerne, at de og de alene løser dette problem. For det ér et politisk problem. I har gentagne gange været oppe at slås med vores børn i gaderne her i bydelen, - og det er de blodige historier som gør, at politiet måske ikke nyder den respekt på Nørrebro som det er tilfældet andre steder. Nu
kommer det så frem, at I aktivt støtter Faderhuset i en nedrivning af huset. Det mener vi I Borgergruppen for Ungdomshuset er en stor fejl.

Uanset hvad vi mener om aktivisternes metoder, er en ting helt klar: I har også et valg. Der er meget respekt at vinde ved at vælge konfrontationen fra. På vegne af Borgergruppen for Ungdomshuset, der i dag tæller over 500 tilmeldte.

Mette Munk Hansen
Esben Olsen

Ingen kommentarer: